woensdag 12 januari 2022

Tips om goedkoop een hotel te boeken



Net als met vliegtickets verschillen de prijzen van enorm. Dit is afhankelijk van wanneer je een . Tips om een hotelsgoedkoop hotel te boeken zijn daarom nooit weg. Om in de ontransparante hotelmarkt je weg te vinden leg ik in deze blog uit wanneer je het beste je .



Het antwoord op deze vraag hangt af van of je een toeristisch resort of een zakelijk . Deze hotels hebben namelijk een ander soort klanten, die op verschillende manieren boeken. Daarom heb ik daar in de tips een onderscheid in gemaakt.
1. Prijsverlagingen
Zodra het hotel bang is dat de kamers niet meer verkocht kunnen worden zal het de prijzen verlagen. Het beste moment om een is natuurlijk na het verlagen van die prijzen.
Klanten van zakelijke meestal laat, zo’n 3 weken voor hun overnachting. Zulke hotels verlagen hun prijzen daarom op zijn vroegst 2 weken voor de overnachting.
Toeristen boeken hun echter veel eerder. Resorts verlagen hun prijzen daarom al ongeveer 3 maanden voor de overnachting. Een andere handige regel is dat hotels hun prijzen meestal verlagen 90, 60, 30, 15 (toeristische hotels) of 14 en 7 (zakelijke hotels) dagen voor de overnachting. Het is dus het beste om op die momenten te boeken.

2. Geen ?
Net als luchtvaartmaatschappijen bij vliegtickets hebben hotels er niks aan als hun kamers leeg zijn. Je zou daarom denken dat ze hele goedkope last minute hoteldeals aanbieden. Echter willen hotels niet de indruk wekken dat ze goedkoop zijn kort voor vertrek, anders gaat iedereen last minute zijn hotelkamer boeken.
Daarom loont het vaak niet of amper om te wachten tot vlak voor je overnachting. Bovendien loop je het risico dat het dan volgeboekt is. Sterker nog, als er nog slechts enkele kamers over zijn en de mensen van het hotel denken dat het nog wel vol komt, kunnen ze de prijzen juist verhogen! Dit wil je absoluut voorkomen. Ga daarom niet uit van .
Tip: wat je wel kunt doen is alvast een kamer boeken die refundable is. Wacht vervolgens tot vlak voor je reis om te kijken of de prijzen toch nog omlaag gaan. Als dat zo is dan kan je de kamer namelijk kosteloos annuleren en de kiezen.

3. Het allerslechtste moment om
Het slechte moment om je hotel te boeken is wanneer je al op de bestemming bent. Hotels weten dat je geen andere keuze hebt dan elke prijs te accepteren, waardoor ze de jackpot kunnen vragen. Daarnaast is het simpelweg zonde om tijdens je vakantie tijd te verliezen aan het zoeken van een hotel. Het is dus niet aan te raden om zonder naar je bestemming te gaan.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten